NUOŠIRDUMAS. ATSAKOMYBĖ


Turėjau gyvenime pamoką, žiaurią pamoką, kuri buvo susijusi su pinigais. Prieš priimdama sprendimą ilgai mąsčiau, prašiau artimųjų ir aplinkinių patarimų, bet... padariau savaip. Mane tas žmogus išdavė. Jis buvo užsienietis. Nežinodamas mūsų visuomenės elgesio ir manęs pačios. Moralą gavau tokį - jeigu darai veiksmą savo nuožiūra, privalai žinoti, kad bet kuriuo atveju atsakysi pati. Puoliau į paniką, bet gal Dievas padėjo ir padėtį ištaisiau. Supratau, kad mano nuoširdumą gali suptrypti bet kas, bet kada, įsisąmoninau, kad negaliu pasitikėti nė vienu žmogumi, ypač nepažįstamu ar mažai pažįstamu (netgi artimuoju ar draugu). Tas įvykis pakeitė mane, atvėrė akis ir įkalė į galvą mintį - niekad netikėk, kad tavo nuoširdumas nepažeidžiamas ir jo niekas nesutryps. Niekad - vadinas, negaliu niekam būti atvira, nuoširdi, atsiverianti, pasakojanti, ką skauda ir kodėl, negaliu išsakyti savo jausmų ir ypač rodyti (skausmą, džiaugsmą), nes jų niekas nesupras, nes tai ne JO skausmas ir džiaugsmas, o mano. O į kito kailį niekas negali įlįsti, juk viską geriausiai tik tu viena žinai. Tu pati žinai, kodėl taip elgiesi, kodėl baudi žmogų ar kaltini, kodėl jo vengi ar darai dirbtinę šypseną. Kitas žmogus to nesupras ir aš nesitikiu, kad bent vienas suprastų.

3 komentarai:

Aušra rašė...

Nieko sau pamoka. Aišku, kad buvote labai įskaudinta, bet dabar jau taip daugiau niekada niekuo nepasitikėti... Apsauga, žinoma, garantuota. Bet ne tik nuo skausmo, nuo artimų santykių taipogi...
Linkiu drąsos - mylėti, pasitikėti, patirti ir džiaugsmą ir skausmą.

Ruta As rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Ruta As rašė...

Ačiū, kad parašei, Aušra. Taip, tai viena iš gyvenimo pamokų, skaudi, bet tikra. Ji parodė man, kas yra nuoširdumas, kada jis reikalingumas, būtinas ir kada ne. Tas įvykis mane išmokė būt atsargiai, budriai, bet kartu ir stipriai, drąsiai prisiimant atsakomybę. Žinoma,pasitikėjimas kai kada būtinas ir be jo niekaip neišsisuksi, nes tiesiog atsiduri kryžkelėje ir nežinai, kurį kelią pasirinkti. Tuomet nusprendi - privalau pasitikėti (šiuo metu kaip tik turiu tokią pamoką).